Kategoriat
Ryhmät ja toiminta Tiedotteet Uutiset

Manse Pride -viikon ohjelma

Manse Pride tulee taas 10.-16.6. ja Transfeminiinit ry on mukana! Tutustu tästä ohjelmaamme, jota riittää viikon alusta loppuun!

Maanantai 10.6.
Klo 17-18
Näsilinnankatu 48 D, 4 krs

Kirjoituspaja sateenkaarinuorille

Manse Pride viikon maanantaina Transfeminiinit Ry:n tiloissa järjestetään pieni kirjoituspaja. Jos sää sallii, voimme halutessamme myös mennä ulos. Ohjelmassa on muutama kirjoitusharjoitus, mehua ja keksiä, ja lopuksi tekstejä saa lukea ääneen porukalle halutessaan. Tarjolla on kyniä ja papereita kirjoittamiseen, mutta jos on omasta takaa vaikka vihko, jonne on kirjoitellut tai haluaisi alkaa kirjoitella, sen voi tietysti myös ottaa mukaan. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.


Tiistai 11.6.
Klo 17-18
Näsilinnankatu 48 D, 4 krs

Speed dating / Kaverihaku Prideille

Speed dating tarkoittaa, että valmiiden, leikkimielisten kysymysten kautta tutustutaan uusiin ihmisiin. Speed dating -konseptin pohjalta toimivassa kaverihaussa ei kuitenkaan ole tarkoitus etsiä romanttista seuraa. Porukka jaetaan pareittain, ja kaikki kiertävät kaikkien luona, aikaa on hetki jutella, ja sen jälkeen kierros voidaan mahdollisuuksien mukaan toteuttaa uudestaan. Tarjolla myös mehua ja pientä purtavaa. Sään salliessa speed dating voidaan toteuttaa ulkona. Ohjelma on suunnattu yli 18 -vuotiaille sateenkaareville.


Torstai 13.6.
Klo 16:30-18
Näsilinnankatu 48 D, 4 krs

Runoja transihmisyydestä -paja

Transihmisille suunnattu runopaja. Työpajassa on muutama harjoitus, joiden kautta kirjoittamiseen virittäydytään lämpimässä ja rennossa ilmapiirissä. Runojen kirjoittamisesta ei tarvita aiempaa kokemusta, riittää, että on kiinnostunut pajasta. Harjoitusten kautta voi tutkiskella omia kokemuksiaan, niin hyviä kuin huonoja, ja kirjoittaa niistä. Paikalla on kyniä ja papereita, mutta halutessaan voi tuoda vaikka oman vihkon. Tarjolla on myös mehua ja pientä purtavaa. Työpajan lopuksi syntyneitä tekstejä voi halutessaan lukea paikalla oleville ääneen. Paja on suunnattu yli 15 – vuotiaille.


Perjantai 14.6.
Klo 11-13
Pääkirjasto Metso, Kuusi-sali

Stigmaa taklaamassa – Manse Pride keskustelutilaisuus

Mitä stigma on, miten se näkyy arkipäivässä ja miten sitä voi taklata? Sitä selvitetään Positiiviset ry:n järjestämässä Manse Pride -tapahtumassa. Hiv-positiiviset kohtaavat stigmaa ja syrjintää arkipäiväisissä tilanteissa, kuten terveydenhuollossa ja työpaikoilla. Positiiviset alustaa keskustelun kertomalla hiv-positiivisten kokemasta stigmasta ja syrjinnästä. Alustuksen jälkeen paneelikeskustelussa Sinuiksi ry, Pro-tukipiste sekä Transfeminiinit ry avaavat sitä, millaisia stigmoja he kohtaavat ja mitä voidaan yhdessä tehdä stigman vähentämiseksi eri yhteisöissä ja yhteiskunnassa laajemmin.


Perjantai 14.6.
Klo 16-17
Näsilinnankatu 48 D, 4 krs

Vesivärimaalaus -paja

Paja on suunnattu sateenkaareville nuorille, ei tarvitse olla aiempaa maalaus kokemusta, kiinnostus riittää. Taiteillaan höntsyily mielellä, rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä. Toteutetaan ainakin yksi ryhmäharjoitus ja yksilöharjoituksia ajan puitteissa. Tarjolla myös mehua ja pientä purtavaa, joita voi nauttia odotellessa maalin kuivumista. Sään salliessa, halutessamme voidaan ohjelma pitää ulkonakin. Maalit, pensselit ja paperit on saatavilla paikalta, kannattaa pukeutumisessa varautua siihen, että vaatteet saattavat sotkeutua. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Tervetuloa maalailemaan!


Perjantai 14.6.
Klo 18-21
Yökerho Mixei, Itsenäisyydenkatu 7-9

Etkot sukupuolivähemmistöille

Mixei ja Transfeminiinit ry järjestää ilmaiset etkot kaikille sukupuolivähemmistöihin kuuluville henkilöille. Olet sitten transhenkilö, ei-binäärinen, intersukupuolinen tai muu . Noudatamme kaikkien itsemäärittelyoikeutta sekä turvallisemman tilan periaatteita.

Ilta jatkuu klo 21 Mixein jo perinteikkäänä sinkku-iltana, ja mikäli tahdot etkojen jälkeen jatkaa juhlia, maksathan sisäänpääsymaksun. Sisäänpääsy 6€ sis. narikan. (opiskelija-, sinuiksi ry-, transfeminiinit ry-, Mixei kantis- tai MSC Finland-kortilla 4€) Mikäli tulet vain etkoilemaan ysiin asti, on tilaisuus ilmainen!


Lauantai 15.6.
Kokoontuminen klo 13
Keskustori

Manse Pride -marssi: LIPPULINNA

Tule marssimaan kanssamme Manse Pride -kulkueeseen priden pääpäivänä lauantaina 15.6.! Kokoontuminen aloitetaan klo 13 keskustorilla, ja kulkue lähtee liikkeelle klo 14.

Reitti: Kulkue lähtee etenemään Raatihuoneen edestä seuraavaa reittiä pitkin: Hämeenkatu – Itsenäisyydenkatu – Yliopistonkatu – Sorsapuisto Reitin pituus: Noin 1,3 km.

Ilmoittauduthan mukaan lippulinnaamme etukäteen sähköpostitse pride[a]transfeminiinit.fi. Meillä on isoja trans-lippuja, mutta voit ottaa mukaan myös oman pride-lippusi! Tervetuloa mukaan marssimaan ylpeästi pitkin Hämeenkatua!

Tutustu Manse Pride -viikon koko ohjelmaan täältä!